0 Košarica
0
Početna Savjeti i novosti Dječji imunitet: Top 5 proizvoda s beta glukanom

Dječji imunitet: Top proizvodi s beta glukanom

11. rujan 2019.

Jesen je doba početka školske godine kada se od djece očekuje puno više napora, učenja i energije. Takav tempo potiče umor, iscrpljenost i pad imuniteta. U školama i vrtićima vreba potencijalna opasnost od raznih infekcija, a najbolji način kako ih izbjeći je jačanje imuniteta.

Beta glukan je jedan od snažnijih prirodnih pomagača kod raznih infekcija, a za djecu ga možete pronaći u tekućem obliku. Provjerite koji dodaci prehrani sadrže najaktivniji beta glukan?...

Zašto preporučujemo beta glukan?

Top proizvodi s betaglukanom za djecu.

O beta glukanu, kao snažnom stimulatoru dječjeg imuniteta i imuniteta odraslih se mnogo govori. Njegovo djelovanje opravdavaju provedene studije zbog čega se najviše preporučuje za jačanje imunološke funkcije. Beta glukan je najčešće izoliran iz stijenke kvasca (beta 1.3/1.6 D-glukan) i predstavlja najaktivniji oblik beta glukana.

Beta glukan je prirodno sredstvo koje jača organizam i osnažuje ga u borbi kod raznih infekcija, slabosti organizma, bolesti dišnog sustava kakve su gripa, prehlada, upala pluća, sinusa, itd.

Beta glukan za djecu postoji u tekućem obliku, kao sirup zbog čega se postiže jednostavnost u primjeni i doziranju. Preporučena dnevna doza beta glukana za djecu određuje se s obzirom na dob odnosno tjelesnu težinu, a najčešće 1 ml ide na 5 kg tjelesne težine. Beta glukan se obično uzima jedanput dnevno, najbolje ujutro i to pola sata prije jela.

Za bolji učinak i podizanje imuniteta, tekući dodaci prehrani namijenjeni djeci najčešće sadrže i vitamin C. Vitamin C je snažan imunostimulator, a u kombinaciji s beta glukanom je još bolja potpora imunološkom sustavu.

1. Imunoglukan sirup: Beta glukan za djecu

Sirup s betaglukanom za djecu

Imunoglukan je tekući dodatak prehrani za jačanje imuniteta kod djece i odraslih. Sadrži beta 1.3/1,6 D-glukan izoliran iz gljive bukovače, 10 mg i vitamin C, 10 mg. 

Ovaj proizvod s beta glukanom namijenjen je jačanju imuniteta, smanjenju umora i iscrpljenosti te sprječavanju čestih infekcija. Doprinosi i normalnom metabolizmu stvaranja energije, funkcioniranju živčanog sustava i normalnoj psihološkoj funkciji.

Odličan je za prevenciju raznih infekcija posebno na početku vrtića ili škole te povećanih psiho-fizičkih napora kao što su učenje, sportske i druge aktivnosti. Imunoglukan sirup možete neprekidno davati do šest mjeseci, a ovisno dajete li ga preventivno ili kod već nastalih infekcija, pada imuniteta ili bolesti.

Preporučena dnevna doza Imunoglukan sirupa je 1 ml na 5 kg tjelesne težine. Daje se ujutro, pola sata prije jela.

2. Imunosal sirup: Snažna formula za dječji imunitet

Sirup za djecu s beta glukanom

Imunosal sirup je super kombinacija beta glukana, vitamina C, E i B skupine te minerala cinka. Beta glukan u najaktivnijem obliku (beta 1,3/a,6 D glukan) iz kvasca, vitamin C i cink potiču imunitet, vitamin E štiti od štetnih djelovanja, a vitamini B skupine smanjuju umor, iscrpljenost, poboljšavaju apetit, povećavaju energiju i mentalne performanse.

Imunosal sirup se može davati djeci već od 1.godine života, a odličan je dodatak prehrani djeci školske i vrtićke dobi zbog njihove najviše izloženosti virusima i bakterijama, kod povećanih napora učenja i raznih aktivnosti. Uz jačanje otpornosti organizma Imunosal sirup poboljšava i koncentraciju te daje potrebnu snagu. 

Sirup je odličnog voćnog okusa zbog čega je omiljen među djecom. 

3. Mivita Beta glukan sirup: Odličan protiv infekcija

Beta glukan sirup za acanje imuniteta kod djece

Mivita Beta glukan sirup za djecu sadrži biološki aktivni oblik beta 1,3/1,6 D-glukana, vitamin C i cink. I ovaj dodatak prehrani s beta glukanom te vitaminima i mineralima je snažna potpora imunološkom sustavu i iscrpljenom organizmu sklonom napadima virusa, bakterija i gljivica. Sirup se može također uzimati u kontinuitetu od 2 do 4 tjedna. 

Mivita Beta glukan sirup za djecu preporučujemo za brži oporavak kod već nastalih infekcija i upala, posebno gornjeg i donjeg dišnog sustava (upala grla, pluća, sinusa, uha itd.). Mivita beta glukan sirup je idealan i tijekom zimskih mjeseci, kod epidemije gripe i prehlade, ali svakako se može davati kao potpora organizma u zaštiti od raznih infekcija. S obzirom na to da sirup sadrži i vitamin C i cink, odličan je za jačanje imuniteta kod simptoma alergija i za ublažavanje alergijskih reakcija. Sirup je ugodnog voćnog okusa maline.

4. Salvit sirup: Beta glukan za brži oporavak

Salvit betaglukan sirup za djecu.

Salvit je još jedan proizvod za jačanje imuniteta omiljen među djecom. Drugačijeg je sastava u odnosu na ostale sirupe s beta glukanom. Naime, Salvit pored beta glukana sadrži i plod crne bazge te vitamin C, u koncentracijama prilagođenim dobi djeteta. Salvitov beta glukan sadrži biološki aktivni i patentirani oblik Yestimun, izoliran iz stijenke kvasca.

Plod crne bazge je prirodno sredstvo za poboljšanje imuniteta zbog bogatstva vitaminom C. Ova riznica vitamina C odavno je prepoznata kao prirodno sredstvo za jačanje imuniteta kod gripe i prehlade i kao dobra prevencija raznim infekcijama dišnog sustava.

Salvit sirup se dozira kao i prethodni sirupi s beta glukanom, ovisno o tjelesnoj težini i pola sata prije jela. Sirup je okusa jagode.

5. Imunosal šumeće tablete: Beta glukan za djecu školske dobi

Imunosal šumeće tablete s betaglukanom.

Za djecu školske dobi postoji beta glukan u obliku šumećih tableta. Ovaj ukusni napitak je odlično energetsko osvježenje koje jača imunitet. Kao i Imunosal sirup i šumeće tablete sadrže aktivni oblik beta glukana, vitamine C, E, B skupine i mineral cink.

Imunosal šumeće tablete namijenjene su djeci iznad 6 godina. Za tu dob doziranje je pola tablete koja se otopi u 200 ml vode. Djeci iznad 12 godina preporučuje se jedna cijela šumeća tableta. U slučaju preosjetljivosti želuca djeteta na šumeći oblik tableta, Imunosal se mogu uzimati uz obrok.

Imunosal preporučujemo za djecu školske dobi kojima je potrebna potpora imunitetu u zaštiti od infekcija, zatim potpora u učenju, svakodnevnim zadacima i aktivnostima.

Najbolji sirupi s beta glukanom

 

Komentari
Želite ocijeniti i komentirati objavu?

Vaša ocjena

Vaš email koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Drugi su komentirali…
Nema komentara. Budi prvi!
Newsletter
Primajte na mail besplatno savjete i obavijesti o akcijama
Klub vjernih kupaca
Učlanite se i ostvarite popust od minimalno 5% pri svakoj kupnji
Besplatno se učlani u klubSaznaj više o klubu