0 Košarica
0
Početna Savjeti i novosti Omni biotic hetox: Učinkovita pomoć kod migrene

Omni biotic hetox: Migrena i glavobolja

10. veljača 2020.

Migrena se češće pojavljuje kod žena nego kod muškaraca. Razlog tomu je što žena svaki mjesec prolazi kroz razdoblje neugodnih simptoma koji nastaju tijekom menstruacijskog ciklusa. To stanje uzrokuju hormonalne promjene čija neravnoteža može pojačati pojavu migrena. Migrene izazvane hormonalnim promjenama zovemo menstrualne migrene

Pojava migrene i hormonalna neravnoteža ovisi o zdravlju jetre i crijeva odnosno o zdravim životnim navikama. Omni Biotic Hetox je dodatak prehrani koji uspostavlja ravnotežu i smanjuje učestalost i intenzitet migrene...

Hormoni kao uzrok migreni i glavobolji

Hormonalna neravnoteža je jedan od uzročnika migrena kod žena. Čak 14% žena ima ovaj tip migrene. Menstrualne migrene javljaju se par dana prije i nakon menstruacije. Neugodni simptomi PMS-a predstavljaju još veći problem jer se pojavljuju zajedno s migrenom. 

Kako djeluju hormoni na pojavu migrene? Prije menstruacije nivo estrogena opada, a progesterona raste. Te hormonalne promjene i neravnoteža uzrokuju pojavu glavobolje i migrene. Tijekom menstruacije dolazi do skupljanja krvnih žila što također potiče pojavu migrena.

Faktori koji utječu na pojavu migrene

Stil života i briga o vlastitom zdravlju neposredno utječu na pojavu i intenzitet migrena. Neravnoteža jednog sustava uzrokuje neravnotežu drugog. U ovom slučaju postoji mnogo faktora koji utječu na učestalost pojave migrene, a to su: 

Veza jetre, crijeva i pojave migrene

Jetra je čistač organizma. Ona filtrira toksine, štetne tvari iz hrane, lijekove i ostale otpadne tvari. Jetra, preopterećena ovim štetnim tvarima neće biti u mogućnosti sve eliminirati zbog čega će one dospjeti u krvotok. Osim toga, kod preopterećene jetre dolazi do neravnoteže estrogena kojeg metabolizira jetra. A znamo da estrogen utječe na pojavu migrena.

Na zdravlje jetre i njenu funkciju utječe i stanje crijeva. Organizam opterećen toksinima dovodi do propusnih crijeva i neravnoteže crijevne mikroflore. Zato je važno postiči crijevnu ravnotežu i jetru i crijeva rasteretiti od štetnih tvari koji ga opterećuju.

Zašto Omni Biotic Hetox?

Nakon što smo zaključili da je s pojavom migrene povezano zdravlje jetre i crijeva, objasnit ćemo zašto Omni Biotic Hetox ima važnu zadaću u uspostavi te ravnoteže. Naime, Omni Biotic Hetox sadrži sojeve "dobrih"bakterija koji čuvaju zdravlje crijeva i onemogućuju otpadnim tvarima da dospiju u jetru. Tako se postiže stanje hormonalne ravnoteže i smanjenje pojave migrena koje uzrokuju hormoni estrogeni.

Omni Biotic Hetox sadrži 8 sojeva bakterija koje se prirodno nalaze u ljudskog organizmu. On je prebiotik i probiotik koji potiče zdraviju crijevnu mikrofloru. Mogu ga koristiti svi, i djeca i trudnice. Dovoljna je jedna vrećica dnevno, ujutro ili navečer. Dolazi u pakiranju od 3 ili 6 g. 

Recite migreni Ne!

Komentari
Želite ocijeniti i komentirati objavu?

Vaša ocjena

Vaš email koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Drugi su komentirali…
Nema komentara. Budi prvi!
Newsletter
Primajte na mail besplatno savjete i obavijesti o akcijama
Klub vjernih kupaca
Učlanite se i ostvarite popust od minimalno 5% pri svakoj kupnji
Besplatno se učlani u klubSaznaj više o klubu