0 Košarica
0
Početna Savjeti i novosti Koji su najbolji inhalatori za djecu i odrasle?

Zašto je dobro koristiti inhalator?

14. studeni 2018.

Upotreba inhalatora sve više dobiva na značaju kod bolesti dišnog sustava. Inhalatori su medicinski uređaji za primjenu lijeka putem inhalacija, a takav način mnogo je učinkovitiji od ostalih vrsta terapija.

Postoje inhalatori za kućnu upotrebu, za djecu i odrasle i prijenosni džepni inhalatori za doziranje lijeka u bilo kojoj prilici. Koji inhalatori zaslužuju sve pohvale i kako odabrati odgovarajući?...

Kada koristiti inhalator?

Inhalatori za djecu

Inhalatori su uređaji koji se koriste kod bolesti dišnog sustava: astme, alergije, bronhitisa, sinusitisa, upale pluća itd. Inhalacijskom terapijom odgovarajući lijek se unosi u organizam pomoću zraka kojeg udišemo čime se postiže brži učinak i veća djelotvornost lijeka bez neželjenih nuspojava.

Inhaliranje se preporučuje i u stanjima prehlade, za olakšanje izbacivanja nakupljenog bronhijalnog sekreta što pomaže prohodnosti dišnih puteva i lakšem disanju te ovlaživanju sluznice dišnog sustava.

Uspješnost inhalacijske terapije očituje se u stupnju iskorištenosti lijeka i veličini i broju raspršenih čestica. Što su čestice sitnije bolja je iskoristivost lijeka. Tako prilikom kupnje inhalatora obratite pažnju i na veličinu čestica.

Inhalacije putem inhalatora sve se više preporučuju kao način liječenja respiratornih akutnih i kroničnih bolesti, kako djece tako i odraslih. Inhalacije su sada dostupne i kod kuće upravo zbog kompresijskih inhalatora za kućnu upotrebu čime se postiže dostupnost i primjena inhalacija u potrebnom trenutku.

1. Omron CompAir inhalator za odrasle i djecu

Omron kompresijski inhalator za djecu i odrasle.

Inhalator kojeg stavljamo na prvo mjesto je kompresijski Omron CompAir inhalatorNapredna tehnologija raspršivanja omogućuje maksimalnu iskoristivost lijeka, a snaga kompresora omogućuje postizanje brze inhalacije lijeka što je posebno korisno kod male djece. Ovaj medicinski uređaj idealan je za kućnu ali i za profesionalnu upotrebu u liječničkim ordinacijama.

Preporučujemo ga kao prvu pomoć kod svih bolesti dišnog sustava, ponavljajućih infekcija, alergija kao i kroničnih bolesti dišnog sustava djece i odraslih. Inhalator se naravno može koristiti i kod obične prehlade kada se fiziološkom otopinom vlaži respiratorna sluznica i olakšava disanje.

Zanimljivo je da se uređaj prilagođava ritmu disanja korisnika što pokazuje njegovu prednost u kvaliteti i jednostavnosti upotrebe. Kompresijski inhalator Omron sadrži masku za djecu i odrasle, set za inhalacijua koji se nakon određene upotrebe mogu zamijeniti. Jamstvo: 3 godine.

2. Philips Sami tuljan inhalator

Philips Inhalator za djecu u obliku tuljana

Zanimljivog dizajna u obliku tuljana, Philipsov Sami kompresijski inhalator namijenjen je djeci. Kao i kod prethodnog naprednom Side stream tehnologijom postiže se veoma brza primjena, maksimalna učinkovitost i iskoristivost lijeka. Brza i efikasna primjena lijeka u dvostruko kraćem vremenu inhalacije je velika prednost ovog kompresijskog inhalatora.

Philips Sami tuljan inhalator dokazuje svoju kvalitetu u optimalnoj veličini čestica i iskoristivosti lijeka iznad čak 80% što ga čini boljim u odnosu na mnoge druge inhalatore.

Pored jedinstvenog oblika igračke tuljana, dječji dizajn oslikan je i na maski za djecu što ga čini jednostavnijim i zanimljivim za malu djecu. Dijelove za Sami tuljan možete također kupiti posebno u obliku seta za inhalacijuJamstvo za ovaj inhalator je 3 godine.

3. Omron 2 u 1: Inhalator i aspirator

Omron duobaby inhalator i aspirator

Osobama s kroničnim bolestima gornjeg i donjeg dišnog sustava preporučujemo odličan 2 u 1 uređaj koji pored inhalatora ima ugrađen aspirator za nos. Zasebni nastavci i dijelovi ovog uređaja koriste se kao aspirator na nos (gornji dišni sustav) i inhalator za donji dišni sustav odnosno za inhalacije lijeka u donji dišni sustav.

Inhalator Duo Baby omogućuje pravilnu, brzu i efikasnu primjenu lijeka kod bolesti pluća, astme, bronhitisa, kronične opstruktivne plućne bolesti...Aspirator za nos je idealan za održavanje prohodnosti nosne sluznice i sprječavanje infekcija, alergija, upala sinusa...

Kod male djece začepljen nosić je uobičajeno stanje koje zahtijeva redovito čišćenje i vlaženje nosne sluznice. Ova kombinacija uređaja čini ga idealnim za sve dobne uzraste te bilo kakve tegobe i bolesti dišnog sustava, akutne i kronične.

Jamstvo na uređaj je također 3 godine, a rezervni dijelovi za upotrebu kod djece i odraslih dostupni su u odgovarajućem setu.

4. Džepni Omron MicroAir U100 inhalator

Prijenosni ultrazvucni inhalator Omron.

Pogoršanje simptoma kod kroničnih bolesti moguće je u svakom trenutku. U tim situacijama dostupnost odgovarajućeg lijeka je neophodna i hitna. Zato vam i preporučujemo ultrazvučni džepni inhalator. To je prijenosni uređaj koji radi na baterije, vrlo praktičan za upotrebu u svakoj prilici.

MESH napredna tehnologija omogućuje primjenu širokog raspona lijekova, njihovu maksimalnu iskoristivost i primjenu pod različitim kutevima. To ga čini idealnim za primjenu kod djece u npr. ležećem položaju

Omron MicroAir je lako prenosiv i nečujan inhalator, primjeren za odrasle i djecu koji boluju od astme, bronhitisa i ostalih kroničnih bolesti dišnog sustava. Veličinom ovaj inhalator stane u džep. Jednostavna primjena postiže se samo jednim pritiskom na gumb. Jamstvo: 3 godine.

Odaberite najbolji inhalator

Komentari
Želite ocijeniti i komentirati objavu?

Vaša ocjena

Vaš email koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Drugi su komentirali…
Nema komentara. Budi prvi!
Newsletter
Primajte na mail besplatno savjete i obavijesti o akcijama
Klub vjernih kupaca
Učlanite se i ostvarite popust od minimalno 5% pri svakoj kupnji
Besplatno se učlani u klubSaznaj više o klubu