0 Košarica
0
Početna Savjeti i novosti Koje su najbolje mliječne formule za djecu?

Koja je dječja hrana najbolja?

02. studeni 2019.

Bebama je mlijeko osnovna hrana, a na pravilan rast i razvoj pogotovo u prvim mjesecima jako utječe što bebe jedu. Majčino mlijeko je najprirodnija i najbolja hrana za dojenče prilagođena njegovim prehrambenim potrebama. No često se događa da uz sav trud dojenje nije moguće ili jednostavno količina majčinog mlijeka nije dovoljna kako bi zadovoljila dnevne potrebe dojenčeta. Mliječna hrana je u tom slučaju najbolja zamjena koja sadrži sve potrebne sastojke za rast i razvoj. 

Zašto su mliječne formule bolje od kravljeg mlijeka?

zašto su mliječne formule bolje od kravljeg mlijeka

Sasvim je jasno da ništa ne može potpuno zamijeniti majčino mlijeko, niti mliječne formule niti primjerice kravlje mlijeko koje se često daje kao zamjena. U ranijoj dječjoj dobi potreban je oprez kod davanja kravljeg mlijeka, a upravo zbog sljedećih nedostataka: nedovoljnog sadržaja željeza, zdravih masti, vitamina E i C, prevelikog sadržaja bjelančevina i mnogo teže probavljivosti koja može oštetiti sluznicu probavnog trakta. 

Mliječne formule sadrže mnogo više željeza od kravljeg mlijeka, a time se sprječava mogućnost pojave anemije. Probiotici i prebiotici smanjuju pojavu osjetljivosti probavnog trakta te lakše podnošenje mliječne formule. Sve mliječne formule odnosno adaptirano mlijeko razvijene su u skladu s potrebama djeteta. Pravilno odabrana mliječna formula  je ključna za djetetov razvoj. Mliječne formule birajte osluškujući potrebe djeteta...

Novalac dječja hrana

novalac dječja hrana

Novalac mliječne formule zadovoljavaju sve prehrambene potrebe dojenčeta, počevši od samog rođenja pa sve do treće godine. U početne mliječne formule spadaju Novalac 1 i Novalac plus mliječna hrana. Novalac 1 namijenjen je djeci od rođenja do šest mjeseci, a Novalac plus je mliječna hrana za dohranu koja se daje djeci kada majke malo doje, ili kada količina mlijeka nije dovoljna za prehranu djeteta. Novalac 1 je univerzalna početna mliječna formula namijenjena djeci bez probavnih tegoba. Novalac plus dječja hrana sadrži i prebiotike te omega 3 i omega 6 masne kiseline, potrebne za pravilan rast i razvoj.

Sastav Novalac mliječne hrane je u skladu s europskim smjernicama o dječjoj mliječnoj hrani te ona ne sadrži GMO sastojke niti gluten. Novalac mliječne formule sadrže obrano mlijeko, demineraliziranu vodu, vitamine i minerale

Za dojenčad iznad šest mjeseci postoje formule Novalac 2 i Novalac 3. Osim osnovnih mliječnih formula postoje i mliječne formule posebno prilagođene djeci koja imaju problema s kolikama, zatvorom i bljuckanjem te djeci koja su često gladna. Novalac AC je mliječna formula za djecu koja imaju kolike, Novalac AR je početna mliječna hrana za dojenčad koja imaju problema s vraćanjem hrane, Novalac IT je dječja hrana za dojenčad sa zatvorom te Novalac Night formula je mliječna hrana za često gladnu djecu.

Hipp mliječna hrana za djecu

hipp dječja hrana

Hippove mliječne formule razvijene su po uzoru na prirodu. Hipp Bio Combiotik mliječne formule su jedine koje sadrže jedinstvenu kombinaciju probiotika i prebiotika te su prilagođene sastavu majčinog mlijeka. To potvrđuje probiotička kultura L.fermentum, prirodna kultura mliječne kiseline koja se češće nalazi u majčinom mlijeku od ostalih probiotičkih kultura. Hipp Combiotik formule sadrže i omega 3 masne kiseline potrebne za normalnu funkciju imunološkog sustava te pravilan rast i razvoj.

Hipp Combiotik 1 je početna mliječna formula koja se daje djeci do šest mjeseci starosti, a potom se nastavlja s Hipp Combiotikom 2 mliječnom formulom, od šest mjeseci i Hipp Combiotikom 3 mliječnom formulom koja se daje djeci starijoj od deset mjeseci. 

Hippova specijalna mliječna formula je Hipp AR (anti-reflux), a daje se djeci koja nakon mliječnog obroka vraćaju hranu odnosno bljuckaju. Sastav ove formule je specifičan i prilagođen posebnim potrebama dojenčeta. Hipp AR formula obogaćena je prirodnom rogač gumom, prirodnim zgušnjivačem koji čini ovu mliječnu formulu kremastom zbog čega se smanjuje mogućnost vraćanja hrane iz želuca u jednjak. 

Bebimil dječja hrana

bebimil dječja hrana

Nadopuna dojenju ili zamjena za majčino mlijeko su i Bebimil mliječne formule koje su prilagođene potrebama djeteta i sadrže sve najvažnije sastojke za pravilan rast i razvoj. U Bebimil mliječnim formulama sadržaj bjelančevina je potpuno prilagođen specifičnim potrebama dojenčeta, a laktoza kao mliječni šećer služi kao važan izvor energije. Bebimil je obogaćen zdravim mastima i željezom te ostalim vitaminima i mineralima. 

Bebimil 1 je početna mliječna hrana za dojenčad do šest mjeseci, a nakon toga se preporučuju prijelazne formule Bebimil 2, Bebimil 3 i Bebimil 4. Bebimil 2 kao prijelazna hrana djeci iznad šest mjeseci ima visoku prehrambenu vrijednost, pored mliječnog šećera sadrži i škrob koji daje osjećaj sitosti, te željezo, jod, vitamin C i vitamine B skupine kako bi se spriječila anemija i osigurao pravilan rast i razvoj. Može se pripremati kao samostalan mliječni obrok ili kao osnova u pripremi kombiniranih jela s voćem, povrćem i žitaricama. 

Snažnija mliječna formula je Bebimil 3 aktiv koja se uvodi nakon navršenih deset mjeseci dojenčeta. Bebimil 3 aktiv je zasitan mliječni obrok povećane energetske vrijednosti, a preporučuje se koristiti kao dio raznolike prehrane. I Bebimil 3 aktiv možete davati kao samostalan obrok ili u kombinaciji s voćem, povrćem i žitaricama. Bebimil junior dajemo od navršenih godinu dana pa nadalje. Ova mliječna formula sadrži sve potrebno za rast i razvoj djeteta, željezo, omega 3 masne kiseline važne za razvoj mozga i živčanog sustava, zatim kalcij i vitamin D potreban za izgradnju kostiju. Bebimil mliječne formule ne sadrže gluten.

Nan adaptirano mlijeko

nan dječja hrana

NAN dojenački mliječni pripravci osiguravaju prehranu djeteta te pospješuju i prirodnu zaštitu dojenčeta. Toj prirodnoj zaštiti najviše pridonose korisne probiotičke kulture kao Bifidus lactis, a koje uravnotežuju crijevnu mikrofloru i potiču imunološku funkciju. 

NAN 1 je početna mliječna hrana za dojenčad od rođenja pa nadalje. Sadrži vitamine, minerale, željezo i cink, nukleotide i nezasićene masne kiseline (omega 3 i omega 6 masne kiseline). NAN 2 se može koristiti kao samostalna hrana ili dopuna dojenju kod dojenčadi iznad šest mjeseci. Može poslužiti kao osnova za pripremu ukusnih kašica od žitarica. Lako se probavlja i ugodnog je okusa. NAN 3 namijenjen je djeci iznad navršenih deset mjeseci života. 

Specijalne mliječne formule NAN optipro HA su hipoalergene formule koje smanjuju rizik od pojave alergijske reakcije. Postoje NAN HA 1 i NAN HA 2.

Najbolja dječja hrana za dojenčad

Komentari
Želite ocijeniti i komentirati objavu?

Vaša ocjena

Vaš email koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Drugi su komentirali…
Nema komentara. Budi prvi!
Newsletter
Primajte na mail besplatno savjete i obavijesti o akcijama
Klub vjernih kupaca
Učlanite se i ostvarite popust od minimalno 5% pri svakoj kupnji
Besplatno se učlani u klubSaznaj više o klubu