Početna Savjeti Prva pomoć kod alergija

Prva pomoć kod alergija

Priroda se pomalo budi a vi ni ove sezone niste uspjeli izbjeći alergije?Alergeni iz okoliša uzrokuju kihanje, suzenje očiju, kašalj, curenje iz nosa, začepljen nos... Saznajte kako brzo ublažiti simptome alergije?...

Alergijsku reakciju uzrokuju različiti alergeni iz okoliša, hrana koju jedemo, neki lijekovi, sunce i slično.

Ako ste već niste na vrijeme pobrinuli za jačanje imuniteta i tako zaštitili od nastanka alergije, evo nekoliko savjeta kako ublažiti neugodne simptome alergije...

1. Koristite sprejeve za nos

Zacepljen-nos-kod-alergija

Hipertonične otopine morske vode su idealna prva pomoć kod curenja nosa i začepljenih nosnih puteva. U novije vrijeme postoje sprejevi s aktivnom tvari ektoinom koji štite sluznicu sprječavajući ulazak i djelovanje alergena. Takav zaštitni film sprječava da uopće dođe do alergijske reakcije. Osim toga, takvi sprejevi za nos sadrže hijaluronsku kiselinu koja vlaži suhu nosnu sluznicu i smanjuje njenu otečenost. 

Sterimar Stop & Protect alergija je sprej namijenjen sprječavaju i ublažavanju simptoma alergijskog rhinitisa. 100%-tna otopina morske vode s mineralnim solima štiti od alergena, smanjuje svrbež, curenje i kihanje. Sinomarin Allergy relief je također prirodni nazalni dekongestiv koji uklanja alergene, umiruje nazalnu upalu i ublažava simptome alergijskog rhinitisa.

Aqua Maris 4Allergy je sprej s 2% ektoinom koji prevenira i ublažava simptome alergije. Physiomer sprej s eteričnim uljem eukaliptusa olakšava disanje.

2. Ublažite suzenje i crvenilo očiju

ublazite-crvenilo-ociju-kod-alergije

Problemi sa suzenjem očiju, crvenilo i iritacije oka su simptomi alergijske reakcije potaknute raznim alergenima iz okoliša. Kako je ektoin prirodna molekula koja štiti sluznicu nosa i oka, nalazi se i u kapima za ublažavanje alergijskih simptoma oka.

Vizol S Allergy kapi za oko sadrže 2% ektoin koji štiti oko od utjecaja alergena te ublažava simptome alergije. Pomaže u procesu obnavljanja nadražene i osjetljive sluznice oka. Vizol S Allergy kapi možete koristiti svakodnevno i po potrebi.

Bios Line Irivist kapi sadrže prirodne ekstrakte kamilice, nevena i eufrazije ( očajnice ) koji hidratiziraju, ublažavaju iritacije, svrbež i peckanje očiju. Umjetne suze Systane Ultra ili Vizol S intenzive također pružaju trenutno olakšanje i ublažavaju već nastale iritacije oka. 

3. Smirite nadražaj u grlu

Smirite-kasalj

Otečena sluznica ždrijela je jedan od popratnih alergijskih simptoma. Tada se javlja nadražaj u grlu praćen obično suhim iritirajućim kašljem te promuklošću. Pastile za grlo, sirupi za ublažavanje kašlja i dovoljan unos tekućine ublažit će neugodne simptome škakljanja u grlu i nadraženosti grla. 

Kod promuklosti i nadraženog grla uzmite pastile ( Dr.Theiss kadulja/trputac pastile...) koji će smanjiti otečenost sluznice i pomoći pri olakšanju gutanja. Sirupi i islandskim lišajem, bršljanom, trputcem i sljezom su učinkovita pomoć kod iritirajućeg kašlja. Pazite pritom da niste alergični na neku od navedenih biljaka.

4. Spriječite alergijske reakcije

Sprijecite-alergije-na-vrijeme

Kombinacijom kalcija i vitamina C i vitamina C sprječit ćete alergijske reakcije, osnažiti imunološki sustav i ublažiti već postojeće simptome. Naime, kalcij i vitamin C ublažavaju i smanjuju otečenost sluznica oka, nosa i grla. Ovu kombinaciju uzimajte prije sezone i tijekom sezone alergije. 

Vrlo je korisna kombinacija vitamina C i minerala cinka ( Vitamin C+ cink kapsule ) koja štiti imunitet od pretjeranih alergijskih reakcija.

Ulje crnog kima je najjača prirodna injekcija koju trebate uzimati prije sezone alergije. Djeluje na imunološki sustav i djeluje na uzročnike pojave alergije. Osim ulja crnog kima u sprječavanju alergija i jačanju imuniteta veliku ulogu imaju i ovi prirodni izvori: Aloe vera, noni, echinacea...

Recite zbogom alergijama!

Komentari

Vaša ocjena

Vaš email koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Drugi su komentirali…
Nema komentara. Budi prvi!