Početna Savjeti Priprema kože za sunce i ljeto

Priprema kože za sunce

Znate li što biste trebali još učiniti ovog proljeća? Pripremiti kožu za sunce i ljeto a to znači zaštiti je od starenja koju uzrokuju štetne UV zrake. Priprema kože počinje unosom antioksidanata a rezultat je zdrav i preplanuli ten. Pročitajte koji su to najbolji antioksidansi za zaštitu kože...

Koža pamti sve "grijehe" koje smo joj priredili: lošu hranu, pretjerano izlaganje suncu, stres, pušenje i loše navike i kasnije ih vraća pojavom bora, gubitkom tonusa, tamnim mrljama i preranim starenjem. 

Sunčane opekline najviše štete koži a posljedice ostaju za cijeli život. Antioksidansi su tvari koji popravljaju stanje kože i štite od štetnih utjecaja među ostalim i sunca. Kako dobro pripremiti kožu za sunce i ljeto?

1. Zaštita od starenja kože ili preplanuli ten?

Piprema-koze-za-suncanje

Kada razmatramo o "sunčanim" dodacima prehrani većina nas misli odmah na dobivanje preplanulog tena što je i istina biramo li beta karoten, žuto-narančasti pigment koji istovremeno štiti kožu i daje joj lijepu preplanulost. No antioksidanti imaju mnogo veću ulogu: štite kožu od starenja.

Antioksidansi dakle štite kožu od oksidativnog stresa, usporavaju procese starenja kože i blokiraju štetno djelovanje sunčevih zraka. Tijekom dužeg izlaganja suncu ne samo da nastaju sunčane opekline koje koža pamti cijeli život, nego koža stari, postaje suha, gubi vlagu i elastičnost, pojavljuju se bore, tamne mrlje...

Možemo slobodno reći da antioksidanti pripremaju kožu, stvaraju zaštitnu barijeru hraneći je iznutra kako bi bila spremna na borbu sa slobodnim radikalima i štetnim djelovanjem sunčevih zraka.

2. Koji su najvažniji antioksidanti za kožu?

najbolji-antioksidanti-za-kozu

U najbolje antioksidante za zaštitu kože od UV zraka ubrajamo astaksantin, najjači antioksidans, zatim beta karoten, likopen, selen, ulje sjemenki boreča, koenzim Q10, vitamine C, E i B3.

Astaksantin kao najjači antioksidant djeluje u prevenciji raka kože. Smatra se da unos astaksantina u razdoblju od 6 tjedana ima anti-age učinak na kožu, poboljšavajući pritom izgled kože, smanjujući bore, gubitak elastičnosti...

Beta karoten je antioksidans koji ublažava posljedice izlaganja suncu te štetnog djelovanja UV zraka. Također kao i ostali antioksidansi štiti kožu od starenja i potiče blistavost i preplanulost tena i to zahvaljujući žuto-narančastom pigmentu.

Ulje boražine ili boreča i ulje argana su bogati vitaminom E te smanjuju upalne promjene na koži. Štiteći od oksidativnog stresa pomažu ublažiti utjecaj UV zraka te sprječavaju starenje kože. Bogatstvo nezasićenih masnih kiselina ovim uljima daje moć u borbi protiv alergija na sunce, ekcema i suhe i osjetljive kože.

3. Kada početi s vitaminima za kožu?

Kada-poceti-s-vitaminima-za-suncanje

Najbolje vrijeme za uzimanje dopuna prehrani s antioksidansima za zaštitu kože je proljeće, odnosno dva do tri mjeseca prije izlaganja suncu. Naravno, "vitamine " za kožu poželjno je uzimati i tijekom ljetnih mjeseci odnosno tijekom sunčanja.

Odlazak u solarij jednako zahtijeva pripremu kože kako bi se umanjile posljedice štetnosti solarnog svijetla. Budući da je za postizanje preplanulog tena potrebno više odlazaka u solarij, antioksidanse uzimajte na vrijeme i redovito

Osobe kojima sunce izazva alergijske reakcije te oni koji su skloni ekcemima i imaju osjetljivu kožu, trebali bi tijekom sunčanih mjeseci obavezno uzimati antioksidanse kako bi ublažili posljedice štetnog UV zračenja i izbjegli alergijske reakcije.

4. Dodaci prehrani za zaštitu kože od sunca

Dodaci-prehrani-za-preplanulost-koze

Koji su to dodaci prehrani koji sadrže optimalnu količinu antioksidanasa i koji su dokazano najbolji? Inovativna tehnologija kreirala je poseban oblik kapsule Almagea Sun love skin proizvoda čije se aktivne tvari puno brže apsorbiraju i bolje su iskoristive. Almagea Sun love skin kapsule sadrže kombinaciju antioskidanasa koji štite kožu, pripremaju je za izlaganje suncu i koži daju ljepotu iznutra. 

Almagea Sun love skin kapsule sadrže bogatstvo hranjivih sastojaka za kožu poput zlatnog ulja argana, boražine, uljane palme, vitamina E, selena, moćnog koenzim Q10 i likopena. 

Solgar Astaksantin 5 mg sadrži visoku dozu ovog jakog antioksidansa iz najbogatijeg prirodnog izvora. Ne smijemo zaboraviti niti na Natural Wealth Beta karotenkoji u dozi od samo jedne tablete dnevno može sačuvati ljepotu kože i dati joj zdravu preplanulost.

Kako do preplanulog tena?

Komentari

Vaša ocjena

Vaš email koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Drugi su komentirali…
Nema komentara. Budi prvi!