0 Košarica
0
Početna Savjeti i novosti Inhalacije: najbolje rješenje za probleme dišnog sustava

Inhalacije: najbolje rješenje za probleme dišnog sustava

Koje su prednosti inhalatora?
15. listopad 2021.

U ovo doba godine virusne infekcije veoma su česte i kod djece i odraslih, a kako bi sami sebi pomogli nerijetko pribjegavamo inhalatorima. Inhalatori se koriste u liječenju različitih bolesti respiratornog sustava te za smirivanje i otvaranje nosnih prolaza kako bi se simptomi prehlada i gripa što prije povukli. 

Što je inhalacijska terapija i koje su njene prednosti?

Inhalacijska terapija je vrsta terapije pri kojoj lijek ulazi u organizam zajedno sa zrakom koji udišemo. Inhalacijska terapija primjenjuje se u liječenju različitih stanja, a najčešće kod djece, kada boluju od: astme, opstruktivnog bronhitisa, laringitisa (upala grkljana), pneumonije (upale pluća), sinusitisa, alergijskog rinitisa.

Inhalacijska terapija može biti od velike pomoći djeci i odraslim osobama kod pojave astme ili nekih drugih respiratornih problema.

Za mnoge osobe, inhalacija ima izuzetan značaj radi lakšeg disanja i od vitalnog je značaja za terapiju bolesnika. Koristi se kod svih uzrasta, od novorođenčeta do starijih osoba. Inhalacijom se djetetu ili odrasloj osobi trenutno olakšava disanje. Vrlo je korisna i kod obične prehlade i teškog produktivnog kašlja, gdje je iskašljavanje iscrpljujuće zbog gustog sekreta.

Prednosti inhalacijskog postupka:

  • lijek dublje ulazi u dišni sustav,
  • lijek ciljano djeluje na respiratornu sluznicu,
  • koristi se manja doza lijeka,
  • gotovo da nema neželjenih nuspojava,
  • miješanjem lijeka s fiziološkom otopinom u inhalatoru, vlaži se sluznica respiratornog sustava, što olakšava iskašljavanje.

Pravilna inhalacija od ključne je važnosti

Otopina za inhaliranje priprema se prema uputi liječnika ili ljekarnika, a osoba inhalira aerosol putem maske ili usnog nastavka. Pravilno je udisati kroz usta, a prije svakog izdaha treba zadržati dah par sekundi. Kod male djece dovoljno je da mirno i polako dišu. Inhalator se koristi dok lijek iz spremnika ne nestane.

Nikada se ne smije držati glavu pognutu, dišni putovi prilikom inhalacije moraju biti slobodni.

Za inhaliranje se najčešće koristi fiziološka otopina, u količini od 3 ml. Inhalacije samom fiziološkom otopinom trebaju trajati od 15 do 25 minuta, a time se postiže vlaženje sluznice dišnih puteva kod prehlada, alergija.

Po preporuci liječnika fiziološkoj otopini se dodaju različiti lijekovi ovisno o bolesti. 

Kakvi inhalatori postoje i kako izabrati baš onaj koji će meni najbolje odgovarati?

Postoje razne vrste inhalatora, od onih za kućnu uporabu do profesionalnih inhalatora koji se koriste u zdravstvenim ustanovama. Mogu biti različitih veličina i kapaciteta, s odvojenim maskama za djecu i odrasle.

Kompresijski inhalator namijenjen je za kućnu upotrebu jer radi na struju, a ultrazvučni na baterije zbog čega je vrlo praktičan kad ste na putu.

Zahvaljujući napretku tehnologije, danas postoje inhalatori koji sadrže tihi kompresor, lagani su i kompaktni te tako olakšavaju primjenu.

Inhalator Tuljan Sami: prilagođen potrebama djece i njihov novi najbolji prijatelj.

Inhalator Tuljan Sami kompresijski je inhalator sa SideStream tehnologijom za raspršivanje lijeka, a preporučuje se kod plućnih infekcija, astme, bronhitisa i ostalih respiratornih bolesti. Dizajn inhalatora je u potpunosti prilagođen djeci.

Omron inhalator Microair U100 je lako prenosivi ultrazvučni inhalator. Praktičan je i za djecu i odrasle koje muče alergije ili astma, a može se koristiti čak i u ležećem položaju. Mogu ga koristiti i osobe s kroničnim problemima dišnog sustava.

Omron kompresijski inhalator Comp Air medicinski je proizvod namijenjen za kućnu i profesionalnu upotrebu. Mogu ga koristiti i djeca i odrasli. Zahvaljujući naprednoj tehnologiji raspršivanja koja omogućuje visoku iskoristivost lijeka i maksimalnu učinkovitost, Omron inhalator Comp Air se prilagođava ritmu disanja pojedine osobe. Osim toga, jednostavan je za korištenje te se lako održava.

Konačnu odluku o tome hoćete li izabrati kompresorski ili ultrazvučni inhalator, u potpunosti je na vama i ovisi o vašim potrebama i željama. Bitno je da samo dobro proučite njegove funkcionalnosti, način primjene i da se odlučite na konačan korak - kupovinu.

Sve naše inhalatore istražite klikom na gumb ispod i nemojte dopustiti da vas prehlada, gripa ili neki drugi respiratorni problem sprječava da maksimalno uživate u životu.

Olakšajte disanje uz inhalatore

Komentari
Želite ocijeniti i komentirati objavu?

Vaša ocjena

Vaš email koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar.
Drugi su komentirali…
Nema komentara. Budi prvi!
Newsletter
Primajte na mail besplatno savjete i obavijesti o akcijama
Klub vjernih kupaca
Učlanite se i ostvarite popust od minimalno 5% pri svakoj kupnji
Besplatno se učlani u klubSaznaj više o klubu